Saturday, February 18, 2012

Your Life - Problems

Ok, I decided to write post about this tema.

1. Smooking
Lot of people smooke, maybe more than half on the world. I know, that maybe you like it, if you smooke, but it´s really bad. Just think about it. If you start only because your friends smooke too and you don´t want to be different or you don´t want to fight with them, that´s not right. I now, when you start, that before you think "How it taste?Ok, nothing will wrong, if I will try one cigarette." Yes, nothing will wrong, but then you will say the same for lot of times and then you will start smooking. You maybe want, but can´t stop. But I think you should do, if you smooke. It´s really bad for you, your voice will be hoarse, you teeths will be yellow, you will smell like cigarettes, your health will go down(breathing, lungs) and more. Are you sure you want all that?

2. Facebook, Twitter, Skype, Icq, MySpace....- Social Networks
On all social networks you could put you photos. That´s first thing. Lot of girls giving lot of foto like: big neckline, lot of make-up,(but that´s not the worst), pouting lips.....Are you sure, that you want to every people on the world can see you like that? And when you will be older, you will want to start work. You will fing some very good work maybe and them will find you on facebook. Maybe not in front of you, but you can´t know, what they will do. I don´t know, but that´s only example, what can wrong. And they will see, what fotos do you have there if you don´t delete them before. They will see you with big neckline, pouting lips....What they will think about you? Painfull little bit.....

3. Drugs
You are on some party and there is some man, who giving to people drugs. That´s bad situation. And maybe they saying you "Taste it, it´s super." So why not taste it? No, you can´t do that. If you will start with that, it will be very very dificult to end. So, my advice is: Never taste it. And be careful to food and drink. You never can know, what they gave to your food or drink.

4. Spending time in front of your computer and TV
Ok, I don´t know how much time you spend in front of your computer, but if it´s more than one hour in day it´s bad I think. I fighting with that too now. I think, that one hour in day is ok, but more no. There are lot of people, that siting in front of computer(or television) all day. That really bad. If you do, are you sure, you want to spend all your time in front of computer or television? You have only one life, so fix it, as long as you can. What will give computer games and I don´t know what to you? Nothing,  only some post about something maybe will learn you something, but I think that hor in day on computer or TV is enough.

OK, that´s all, don´t take like I want to teach you or daying you what to do. I think it good.

So bye, Megan

------------------------------------------------------------------------------------
Tak, rozhodla jsem se napsat článek na toto téma.

1. Kouření
Hodně lidí kouří, možná více jak polovina na světě. Možná ráda kouříš, ale je to špatné. Třeba si začala tak, že tví kamarídi kouřili a ty jsi chtěla zapadnout a nehádat s nimi a tak jsi si řekla "No jo, jedno cígo přece neuškodí."Ano, jedno ne, ale když si tohle řekneš milionkrát, pak začneš kouřit a hodně těžko se přestává. A možná chceš přestat, ale nemůžeš nebo ani nechceš. Potom je vše ok, jestli nechceš, ale uvědom si, že kouření velmi ničí tvé zdraví - zažloutlé zuby, smrad po cigaretách, nemocné plýce, chraptivý hlas....Jsi si jistá, že tohle vše chceš?

2. Facebook, Skype, Twitter, Icq, MySpace... - sociální sítě
Hodně lidí dává na sociální sítě své fotky, někdy i takové: našpulené rty, mega výstřih a "svůdné" pózy. Podle mě je to nechutné, ale někteří lidé si to nemyslí. A navíc se to může odrazit i v budoucnu: Najdeš si luxusní práci, až nebudeš s nimi, tak tě najdou na fb, nikdy nevíš co můžou udělat a najdou tam tyhle fotky. Je to jen příklad, stane se to tak na 0, 000000...5%, ale i tak se to může stát. A je to tak trochu trapné nebo mě to tak připadá. V takovéhle situaci bych se nechtěla ocitnout. Co si asi o tobě budou myslet eště navíc....

3. Drogy
Jsi na nějaké párty a tam lidem dává někdo drogy. To je hnusná situace. A navíc ti je třeba nutěj. V tom případě je raději nechutnej. Nakonec by ti z toho mohlo být ještě hodně zle a mohla by ses vzpamatovávat ještě tejden nebo i déle. A navíc by ses mohla stát závislá. Jen mimochodem, bacha na to, co jíš a piješ, někdo by ti mohl do jídla něco přidat....

4, Trávení času před počítačem a televizí
Hodina denně je ok, ale více už moc ne. Nic tě to nenaučí, hlavně hry, pokud čteš články, tak ty tě možná něčemu naučí, ale i tak na to stačí hodina denně. A navíc by ses mohla stát závislá. S tím teď trochu bojuju já. A navíc jsou lidé, kterí tráví před compem a televizí celý den. Pokud si na compu třeba jen o íkendu víc jak hodinu, tak to je v pohodě, jen bys hlavně měla umět zít bez televize a compu. A navíc, chceš svůj život sttrávit před compem nebo spíše mládí a potom až budeš hledat práci, tak být třeba prodavačka, pokud ti to nejde třeba ve škole a ničemu jinému se nevěnuješ. Jen se nad tím zamysli, může se to odrazit na tvé budoucnosti.

Jen si to neberte tak, že vám chci rozkazovat co máte dělat a nějak vás poučovat. Myslím to dobře, chci jen pomoci.

Tak ahoj, Megan


5 comments:

  1. Ahoj, tenhle článek mi hodně pomohl (s drogama, kouřením atd. problémy zatím nemám), ale hlavně s tou závislostí na PC teď dost bojuju. Někdy dokážu být na počítači(na blogu) klidně 3 hodiny denně :/ já vim, je to už dost a už na tom asi fakt závislá jsem, ale nechci bejt závislá..no nic-každopádně je to pravdivý článek. Jsem ráda, že nejsem závislá na facebooku, Twitteru apod. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je super, že ti pomohl, ani nevíš, jak hroznou z toho mám radost

      Delete
  2. Já si myslím to samé, protože znám hodně lidí, kteří kouří jenom proto že si myslí že jsou frajeři.Já jsem na fb i několikrát denně, ale nedávno jsem u svojí Affs četla článek, že nějaká holka z niššího ročníku dala svoje nahé fotky na fb!tak tohle fakt nechápu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je drsny, viděla jsem podobné fotky jedné holky na jedné webovce, ale nebyla uplně nahá.

      Delete
  3. Ahoj, na mém blogu je kontrola affs→ http://bebesusenkyblog.blog.cz/1202/ohlasena-kontrola-affs

    ReplyDelete